Informácia o vydaní knihy Čas: Otázka osudu (fandom.sk)

30.09.2016 14:29

Na knižný trh prichádza e-book – Čas: Otázka osudu
Čas: Otázka osudu - obálka
Mladému slovenskému autorovi Jakubovi Pokornému (Stačí vedieť málo, 2013) začiatkom roka vyšla vo vydavateľstve Dibuk ďalšia kniha – fantasy novela Čas: Otázka osudu.

Anotácia
Čas: Otázka osudu je novela z prostredia antického Ríma a jeho okolia. V štyroch napínavých kapitolách môžete sledovať osudy manželského páru, ktorý utečie z horiaceho mesta. Nechcú nič viac, než prežiť. Podarí sa im zachrániť sa pred záhadnou vranou? Historická fantasy zámerne neplytvá nadprirodzenými prvkami; mýty, čary a zázraky sú v tomto akčnom rozprávaní podávané po malých dávkach.

Krátka ukážka
Povoz, ktorý ich bral do verejného domu, bol vystlaný pevnými slamami či steblami tráv. Povoz mal dve miesta na sedenie. Markus si sadol napravo, do ruky chytil strmeň a navrhol koňovi, či by ich nechcel odviezť do cieľa cesty. Kôň zaerdžal, asi súhlasil a voz sa pohol. Markus sa čudoval, koľko vína dokáže Vlk vypiť, ale zrejme dosť, ako sa zdalo. Ešte bol pri vedomí. Cesta trvala hodinu, kým prišli na miesto určenia. Otroci, ktorí na mieste čakali, im pomohli na nohy, ustajnili kone a voz začali čistiť, takisto aj ich samotných. O chvíľu sa už ich šat ako tak javil čistý a oni sa odobrali na miesto rozkoše.

Pred vchodom boli stánky, ktoré už svojich predajcov mali schovaných vo vnútri ich domovov, no cez deň by sa tu dali kúpiť veci od výmyslu sveta. Kadejaké domáce syry, olivy či tuniky, ktoré ľudia bežne nosili. Počul, že sa tu predávajú aj vzácne kamene z ďalekej Alexandrie. Keď bude mať Iuliu pri sebe, jeden rubín jej kúpi. Dúfa, že ju nájde.
O autorovi

Jakub Pokorný (nar. 1989) pochádza z Bratislavy. Už v detstve mal sen stať sa spisovateľom a teraz sa ten sen snaží napĺňať. Po básnickej zbierke Stačí vedieť málo, s ktorou debutoval v roku 2013, prichádza s novou knihou Čas: Otázka osudu. Autor je aktívnym recenzentom kníh v Knižnej revue a tiež recenzuje videohry.